Iedereen die twijfelt: doe het!

Mijn opa was vroeger altijd kleermaker en ik ben er altijd nieuwsgierig naar geweest. Leek me zo leuk om mijn eigen kleding te maken naar mijn eigen lengte en ideeën. Maar toen ik eenmaal een goedkoop naaimachine van de Lidl had gekocht en YouTube erbij had genomen, bleek het toch niet zo eenvoudig en zette ik het weer aan de kant. Een jaar later had ik nog steeds de kriebels om het te leren, dus op google gaan zoeken naar naailes in de buurt. En pardoes, bij toeval woont de koningin met naald en draad gewoon bij me achterom in Den hout!

Het heeft me tot nu toe al erg veel gebracht. Allereerst leer ik steeds meer van deze mooie ambacht. Ik snap nog niet alles even goed, maar door ervaring (Lees; fouten maken) merk ik wel dat ik vlot leer. Ik vind het heerlijk als ik eenmaal de pak heb en een resultaat zie verschijnen. Wanneer het dan af is en je gewoon je eigen gemaakte kleding kan dragen ben ik erg trots.

Waarom wachten met deze dingen doen tot je ooit de tijd krijgt? Gewoon de tijd ervoor nemen! Ik merk nu ook in mijn omgeving wanneer ik iets aan heb wat ik zelf heb gemaakt, dat het ook anderen inspireert. Dat is super om te zien.

Iedereen die twijfelt, doe het! Of begin met een online-module net zoals ik. Ik ben zo blij dat ik de stap heb gezet. De sfeer is zo relaxt, iedereen laat elkaar in z’n waarde en zit op een ander niveau.
En je raakt zo geïnspireerd door al die creatieve mensen! Het is zo mooi om te ervaren wat je hoofd en je handen samen kunnen creëren.

Janne, 25 jaar. Verpleegkundige