Prachtige kledingstukken, goede tips en tricks en een creatieve flow.

Ik wilde op naailes om inspiratie op te doen en in een fijne omgeving met creatieve mensen te werken. Sindsdien ben ik een aantal prachtige kledingstukken, goede tips & tricks en een creatieve flow rijker. Er is inspiratie volop, met name door de stoffen die Sylvia ophangt en de pakketten die ze aanbiedt. Ook het… Lees meer … “Prachtige kledingstukken, goede tips en tricks en een creatieve flow.”

Angelique, stylist

Helder, rustig en duidelijk

Sylvia is een warm en creatief persoon, die je de ruimte geeft om op je eigen manier te leren naaien. Wat je ook wil en op het tempo dat bij jou past. Die aandacht heeft voor iedereen. Naaien is de ‘rode draad’ maar daarnaast kan ze goed luisteren en geeft ze je de ruimte om… Lees meer … “Helder, rustig en duidelijk”

Ellen

Drempeltje over

Ik wilde graag leren naaien en vond de website inspirerend. Het atelier mooi en prettig. Om naar een nieuwe omgeving te gaan moet je altijd een drempeltje over, maar de website en Sylvia maakte dat ik over de drempel kon stappen. Wat de naailes me oplevert is behalve leren naaien ook geduld en geloof in… Lees meer … “Drempeltje over”

Heleen, 63 jaar. Gepensioneerd huisarts

Wat wil je leren?

Sylvia kan andere mensen inspireren door hun bron van creativiteit aan te boren. Ze kijkt goed naar iemands kwaliteiten en speelt in op ieders behoefte: wat wil je leren? Ze daagt mensen uit daarin een stapje verder te zetten.

Josje

Na een paar lessen durfde ik meer

Ik zoek hulp bij de techniek: hoe zet ik een rits in, hoe maak ik een voering. In mijn eentje loop ik hierin vast en laat het erbij zitten. Na een paar lessen durfde ik al veel meer te doen en uit te proberen. Als ontdekker probeer ik graag nieuwe technieken en kies ik voor… Lees meer … “Na een paar lessen durfde ik meer”

Mijnie

Kneepjes van het vak

Ik vond het belangrijk dat de kleding die ik maak er niet heel zelfgemaakt uitziet. Ik wilde echt de kneepjes van het vak leren om ervoor te zorgen dat ik trots zou zijn op het eindresultaat. Maar ja, daar heb je wel een heel ervaren docent voor nodig die zelf die kneepjes goed in de… Lees meer … “Kneepjes van het vak”

Eva, 34 jaar. Communicatie adviseur

Even helemaal uit je hoofd

Heel veel jaren geleden heb ik naailes gehad. Een paar jaar terug begon ik weer met het maken van kleding. Eerst een ‘pekske’ voor de vastelaovend, carnaval. Terwijl ik bezig was merkte ik dat ik bepaalde kneepjes vergeten was. Nadat ik ook weer met andere werkstukken begon merkte ik dat ik graag weer mijn kennis… Lees meer … “Even helemaal uit je hoofd”

Ellen

Hiervoor kon ik bijna niks

Ik wilde graag leren hoe ik kleding moest maken voor mezelf maar ook voor mijn kinderen en ook om even weg te zijn thuis en een leuke groep mensen te leren kennen. Na 1 jaar op naailes te zitten heb ik al veel technieken geleerd, hiervoor kon ik bijna niks. Sylvia geeft duidelijke en fijne… Lees meer … “Hiervoor kon ik bijna niks”

Marina, 29 jaar. Verzorgende IG

Als je er niet rechtsom komt, dan linksom

Sylvia is een gedreven en professionele vakvrouw die een ontspannen sfeer creëert. Ze heeft me geleerd dat het niet altijd zo zwart/wit hoeft te zijn. Als je er niet rechtsom komt, linksom proberen. Alles is te vermaken of een oplossing voor. In het begin vond ik dit wel moeilijk, omdat ik het vakjargon nog niet… Lees meer … “Als je er niet rechtsom komt, dan linksom”

Janne, 25 jaar. Verpleegkundige

Geduldige juf

Sylvia is een geduldige juf die de tijd neemt voor elk naaiprobleem, die het ook belangrijk vindt om een fijne sfeer te creëren. En er voor zorgt dat je tevreden de naailes verlaat.

Angelique, stylist

Trots toen het lukte

Ik vond het best wel eng om op naailes te gaan. Ik durfde in eerste instantie niet omdat ik dacht dat ik de enige zou zijn die vanaf 0% kennis zou beginnen. Dat ik teveel aandacht moest hebben omdat ik het nog niet alleen kon. Ik dacht, als ik nou thuis eerst de basis leer,… Lees meer … “Trots toen het lukte”

Janne, 25 jaar. Verpleegkundige

Op een andere manier leren kijken

Ik wilde graag weer op Naailes voor wat inspiratie. De laatste jaren heb ik nauwelijks wat gemaakt ondanks dat ik toch zelfstandig kledingstukken kan maken en in het bezit ben van een coupeuse-diploma. Wat heb ik de afgelopen maanden al veel van Sylvia geleerd. Wat heeft ze een hoop kennis te delen en wat is… Lees meer … “Op een andere manier leren kijken”

Leny

Omarm het proces

Ik ontdekte dat het bij naailes belangrijk is om het hele proces te omarmen. Het patroon nauwkeurig overtrekken, de zoomwaarde goed uitmeten, aandachtig knippen. Als je daarvan kunt genieten, vergeet je de tijd en zie je ineens een prachtig kledingstuk onder je handen ontstaan. Yes!! Doordat iedereen op zijn eigen niveau werkt, zijn ook de… Lees meer … “Omarm het proces”

Eva

Iets kunnen maken wat mij past!

In het verleden heb ik een aantal jaren genaaid, ben er mee gestopt vanwege mijn werk dat veel tijd in beslag nam en ik dan extra gestresst raakte als iets me niet lukte in de beperkte tijd die ik had voor het naaien. Ik had zin om iets nieuws te ondernemen, iets creatiefs. Toen kwam… Lees meer … “Iets kunnen maken wat mij past!”

Plony

Al mijn ideëen maken

Met hulp van Sylvia kan ik op naailes al mijn ideeën maken en kan ik kleding dragen die (bij) mij past.

Esther

Naailes is voor mij pure zen-tijd.

Het atelier is een zeer prettige plek om te vertoeven. Sylvia is heel rustig, neemt voor iedereen de tijd zonder anderen uit het oog te verliezen. Er heerst een ontspannen sfeer met respect voor iedereen. Naailes is voor mij pure zen-tijd. Helemaal voor mij alleen.

Susanne

Ik wilde les krijgen van de ontwerper.

De lessen zijn voor mij precies wat ik er van verwacht had. Een goede basis , daarna stapje voor stapje verder op mijn eigen tempo. Trots was ik op mijn eerste rok, maar daar blijft het niet bij. Ik wil stukje bij beetje de lat steeds hoger leggen en dat kan met de begeleiding van… Lees meer … “Ik wilde les krijgen van de ontwerper.”

Mieke

Superinspirerend, mindful en creatief

Ik wil je bedanken voor een superinspirerend mindful en creatief jaar. Mede dankzij jou zit ik zo lekker in mn vel, en heb ik weer een nieuw doel waar ik achter sta. Het geeft me megaveel energie!

Joëlle

Iedereen die twijfelt: doe het!

Mijn opa was vroeger altijd kleermaker en ik ben er altijd nieuwsgierig naar geweest. Leek me zo leuk om mijn eigen kleding te maken naar mijn eigen lengte en ideeën. Maar toen ik eenmaal een goedkoop naaimachine van de Lidl had gekocht en YouTube erbij had genomen, bleek het toch niet zo eenvoudig en zette… Lees meer … “Iedereen die twijfelt: doe het!”

Janne, 25 jaar. Verpleegkundige