Ik ben Sylvia, moeder van Ella en dochter van Marie

sylvia

Samen achter de naaimachine

Ik ben Sylvia, moeder van Ella en dochter van Marie. Al vanaf mijn 4e jaar zit ik achter de naaimachine; poppenkleertjes, barbiekleertjes, de beste lapjes viste ik uit mijn moeders lapjeskast. Verknipte zo ook een en ander. En precies zo vergaat het mijn dochter Ella.

Mijn moeder, was ongelofelijk goed; zij kon álles maken, en hóe. Als ik iets moois wilde, kocht ze ’s ochtends stof en hing het ’s avonds kant en klaar in mijn slaapkamer, wat een magie! Dát wou ik ook kunnen!

Zij leerde me alle kneepjes, liet me lekker los in de lapjeskast en inspireerde mij met haar onwaarschijnlijke geduld. Er was niks fijners op aarde dan samen achter de naaimachine kruipen en mooie dingen maken.

Mijn eigen naaischool Ella Marie

Wonderlijk wat het doet met mensen als ze even uit hun hoofd met zorgen kunnen stappen en enthousiast worden door wat er allemaal mogelijk is.

Terug naar de lapjeskast

Na de mode-academie rolde ik van de ene stylingbaan in de andere; ik leerde zoveel, kwam zoveel mooie mensen tegen en mocht de hele wereld over reizen. Magie! Echter… het gevoel wat ik had als klein meisje achter de naaimachine ontbrak.

Er kwam een Grote Mensen leven met Huwelijk Hypotheek Kinderen Verbouwing Verhuizing Stressss en de Grote Vraag: WAT NU? HELP….

Ik wilde dolgraag weer terug naar mijn flow, terug naar de lapjeskast en naar mijn eigen creatieve bron. Uit deze zoektocht is in 2012 iets geweldigs tevoorschijn gekomen:

Mijn eigen naaischool Ella Marie , inderdaad vernoemd naar dochter en moeder: het geleerde in het verleden doorgeven naar de toekomst.

Mijn eigen naailes-paradijs

Vanuit de oude timmerwerkplaats van mijn vader heb ik mijn eigen naailes-paradijs opgebouwd.
Hier mag ik cursisten, zowel volwassenen als kinderen inspireren en leren hoe ze zelf kleding kunnen maken. Ik deel hier alles wat ik ooit heb geleerd en stimuleer hen om vanuit hun eigen creatieve bron te putten. Wonderlijk wat het doet met mensen als ze even uit hun hoofd met zorgen kunnen stappen en enthousiast worden door wat er allemaal mogelijk is:
Een goede pasvorm, een kledingstuk maken wat echt past, een mooie afwerking, een recycleproject…alles kan waarheid worden. Tsja, magie dus!

Ik geloof, en wéét intussen, dat er veel meer mogelijk is dan je denkt. Dat je veel meer kunt dan je denkt en dat er, als je de 1e stap zet een wereld voor je open gaat.

Een extra naailes juf

De afgelopen jaren heb ik veel mensen mogen inspireren in de naailessen. Het is heerlijk om samen creatief bezig te zijn.
Ik ben daarom erg blij met de komst van een extra inspirator en naailesjuf: Pauline.
Samen gaan we nog meer creatieve ideëen ruimte geven en zodoende nog veel meer mooie dingen maken met cursisten.
Verderop deze pagina maak je kennis met haar.

sylvia

Sylvia

Ella

Marie

Mijn naam is Pauline, aangenaam!

mijn creatieve reis

Ik zet mijn kennis en kunde in bij Ella Marie, waar ik naailessen geef. Ik kan niet wachten om jullie alle ins en outs van dit prachtige ambacht bij te brengen.

Ik weet nog goed hoe graag ik als klein meisje naar mijn moeder keek wanneer ze achter haar naaimachine zat. Het bleef voor mij wonderlijk hoe ze dat toch allemaal zo kon maken. Zelf was ik ook al graag met mijn handen bezig en later volgde ik dan ook de Modevakschool in Tilburg en behaalde het diploma.

Maar ik kon niet stoppen met mijn creatieve reis en vervolgde een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar ik afstudeerde als Textielvormgever.

Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar ik studenten de fijne kneepjes van het vak leerde. Van zeefdruktechnieken tot stoffen verven, vilten en zelfs digitaal printen, ik heb het allemaal gedaan! In 2010 heb ik mijn eigen ontwerpstudio opgericht, genaamd Studio Pauline Klein Paste. Hier ben ik me gaan richten op grafische vormgeving en illustratie.

Naast mijn ontwerpwerk geef ik nu nog regelmatig les op CURIO mediavormgeving in Breda en Roosendaal. Daar deel ik mijn kennis over materialen en begeleid ik de vierdejaarsstudenten bij hun eindexamen.

Grafisch ontwerp, illustratie, textiel en lesgeven, dat zijn de gebieden waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En zo kwam het dat ik Sylvia belde. Ik kijk er ontzettend naar uit om jullie te begeleiden en te inspireren bij jullie projecten.