Mijn Persoonlijke Naaitips

Van mijn atelier naar jouw thuis…

In deze blog deel ik met jullie een aantal van mijn persoonlijke naaitips. Toen ik als kind mijn eerste steken zette samen met mijn moeder kon ik me nauwelijks voorstellen waar deze reis me zou brengen. Naaien is voor mij niet zomaar een hobby; het is een passie, een levenswijze. Door de jaren heen heb ik zoveel geleerd door fouten te maken en door te gaan dat ik nu de kennis die ik heb opgedaan met jullie wil delen.

Begin bij het begin: Ik herinner me dat ik zo enthousiast was om elk ontwerp dat in mijn hoofd opkwam te creëren. Maar geloof me, het is cruciaal om te beginnen met eenvoudige projecten. Dit bouwt niet alleen zelfvertrouwen op, maar legt ook een stevige basis voor toekomstige projecten.

Kwaliteit voorop: gebruik altijd het beste gereedschap dat je kunt vinden. Goede tools maken een wereld van verschil, vooral als je net begint.

Oefening baart kunst: Ik heb dagen gehad dat niets leek te lukken, maar doorzettingsvermogen en oefening hebben me gebracht waar ik nu ben. Laat je niet ontmoedigen door fouten; daar leren we het meest van. Bovendien kun je om de meeste fouten eigenlijk wel lachen.

Verleg je grenzen: Toen ik handiger werd in mijn vaardigheden begon ik te experimenteren met verschillende stoffen. Van het delicate gevoel van zijde tot de robuustheid van denim, elke stof heeft zijn eigen charme.

Levenslang leren: In mijn atelier ben ik nooit gestopt met leren. Er zijn zoveel technieken en stijlen om te verkennen – de naaiwereld is echt grenzeloos.

Deel en verbind: Ik heb zoveel geleerd van mede-naailiefhebbers. Inspireer elkaar, deel je creaties en luister naar de verhalen van anderen. Ook nog es heel gezellig.

Zorg als een moeder voor je machine: Mijn naaimachine is heilig. Regelmatig onderhoud en liefdevolle zorg zorgen ervoor dat ze me nooit in de steek laat.

Materialen met liefde kiezen: Net zoals een kunstenaar zijn verf kiest, moet je jouw materialen met zorg en aandacht selecteren. Voelen en zo nodig advies vragen, liefst bij een goede stoffenzaak.

Meten met geduld: Geduldig en nauwkeurig meten kan je veel gedoe besparen. Zowieso is al het voorbereidend werk belangrijk om tot een mooi eindresultaat te komen. Ook belangrijke punten aangeven op je patroon en stof en eerst alles in ‘de pas’ rijgen en na het stikken je naden strijken. Neem de tijd; je project verdient het.

Ben je net zo gepassioneerd over naaien als ik? Wil je je vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Ik nodig je uit om de online naaimodule eens te bekijken. De perfecte basis voor een beginner. Wil je eerst proefdraaien? Vraag dan mijn gratis online naailes aan. Dat is de 1e stap van alle stappen. Zet je creatieve hart maar aan:

Meld je hieronder aan voor een online naaicursus.