online naaien

Vakantie: alles ‘uit’. Maar dat lukt dus niet zo…

VAKANTIEFLOW…….HOE?

Nou daar zijn teveel antwoorden op om hier te noemen.
Eéntje wil ik als naailesjuf, maar vooral als naaister-voor-altijd-geen-kruid-tegen-gewassen hier delen met jullie.

Als de vakantie eindelijk in zicht komt, dan blijk ik er meer ‘aan toe’ te zijn dan ik zelf doorheb.
En dit herken je vast: het is buffelen naar de eindstreep. Niet vervelend, helemaal niet. Veel van de drukte verzin ik zelf. Een gezellige laatste naailes bijvoorbeeld, een modeshow, nog even een update, Facebookje, huis-moet-schoon en als ik toch bezig ben kan ik ook m’n kasten opruimen……Dan zijn er nog de vele feestjes, want in mei en juni vieren mensen het liefst hun jubileum of verjaardag. En het is absoluut geen straf om op een zonnige middag of avond in een fijne tuin of op een goed terras te vertoeven in een kek feestjurkje. Als laatste noem ik dan nog het (mijn) idee om op zaterdag een vakantie te boeken en op maandag te vertrekken. Dus wat ik zeg; erg leuk allemaal.

Dan komt de grote overgang naar ‘alles uit’.  Nou en dat lukt dus niet zo. Ken je dat? Je wil zo graag maar die knop heeft even tijd nodig.

Dat wil zeggen, als je denkt dat je naar he-le-maal niks moet. En dat denk ik na een drukke tijd. Dan wil ik mijn hoofd leeg en rustig niks kunnen doen zonder het éigenlijk zou ik nu dit of dat moeten doen-gevoel. Maar……niks doen is niet heilzaam voor mij of rustgevend.

Na een drukke dag vind ik het heerlijk om ‘s avonds voor me uit te staren, dat wel, maar in zo’n vakantie maar wat aanlummelen en veel zitten, liggen, luieren dat blijkt niet iets voor mij te zijn.

 Nu heb ik het zo gedaan: week 1 ben ik gecrashed. Dit betekent dat ik op mijn vakantieadres gaten in de dag heb geslapen, veel heb gelezen en me erbij neer heb gelegd dat bijvoorbeeld de update van vorige week niet verstuurd is omdat ik ‘m niet meer had geschreven. Het betekent ook dat ik niet veel zin heb om van alles te ondernemen en dus het minimale onderneem. Dat ik geen social media bijhoud, dat ik mijn telefoon veelal links laat liggen en dat ik als vanzelf (want niet thuis) van alles loslaat……

 Één week lijkt kort, maar geloof me, was ik langer weg dan moest de naaimachine in de koffer! Hoe vaak ik niet op vakantie geïnspireerd raak door de simpelste dingen die erom smeken uitgevoerd te worden. Nu ben ik lang genoeg weg geweest om terug te schakelen, en kort genoeg om eenmaal thuis heerlijk, puur voor mijn ontspanning achter de naaimachine te gaan zitten. Van een stofje wat aan de beurt is iets heel overzichtelijks maken wat meteen aan kan. Koffietje, muziekje. Vakantie!

 Nu is het natuurlijk niet handig wanneer je dan net in die flow zit en je loopt vast en er is geen naailesjuf om je te helpen. Daar wil ik iets voor gaan maken, online, zodat je altijd door kunt als je er lekker in zit. Om te weten waar zoal behoefte aan bestaat op naailesgebied heb ik een enquete gemaakt. 
Je kunt deze via de onderstaande link invullen en mij daarmee helpen jou te helpen:

Naar enquete

 

Dankjewel alvast voor je tijd en moeite. Ik ga ermee aan de slag.

Fijne vakantie!

Sylvia @ Ella Marie